Produkt wyprodukowany z mleka pasteryzowanego przez obróbkę skrzepu uzyskanego z użyciem czystych kultur mleczarskich. Włożony w kuliste formy, odciśnięty, obsypany solą. Wychłodzony i posypany mieszanką smakową suszy ziół i warzyw. Zapakowany hermetycznie w woreczki foliowe.
Warianty smakowe:
CZOSNKOWA Z CZOSNKIEM NIEDŹWIEDZIM - czosnek , czosnek niedźwiedzi
Mleko poddawane jest procesowi pasteryzacji, a następnie odwirowaniu na wirówce, gdzie otrzymujemy śmietankę, a z niej, w wyniku procesu zmaślania - masło. Zmaślanie odbywa się w sposób tradycyjny w masielnicy
Produkt wyprodukowany ze śmietanki poddanej procesowi zmaślania. Do masła ziołowego używa się mieszanki smakowej suszy ziół i warzyw oraz sól morska. Masło ziołowe pakowane jest w pojemniki plastikowe. Znakomiita do produktów grillowanych, grzanek, kanapek.
Produkt mleczny w formie emulsji tłuszczu w mleku odtłuszczonym otrzymywany przez oddzielenie tłuszczu metodami fizycznymi przez wirowanie, pasteryzowany o zawartości tłuszczu 12% lub 18%. Poddana procesowi ukwaszania z użyciem kultur bakterii kwaszących
Kubki poliestrowe mieszczące zawartość 200g i 400g, szczelnie zamknięte platynką z folii aluminiowej.
Produkt mleczny w formie emulsji tłuszczu w mleku odtłuszczonym otrzymywany przez oddzielenie tłuszczu metodami fizycznymi przez wirowanie, pasteryzowany o zawartości tłuszczu 18% lub 30%. Znakmita do celów cukierniczych i kulinarnych
Mleko poddawane jest procesowi pasteryzacji, a następnie odwirowaniu na wirówce, gdzie otrzymujemy śmietankę, a z niej w wyniku procesu zmaślania masło. Proces zmaślania odbywa się metodą tradycyjną w masielnicy. Osełka pakowana jest ręcznie i tym sposobem unikamy kontaktu masła z urządzeniami konfekcjonującymi co zapewnia produktowi niepowtarzalny smak.
Produkt wyprodukowany ze śmietanki podddanej procesowi zmaślania do masła. Proces zmaślania odbywa się metodą tradycyjną w masielnicy. Osełka pakowana jest ręcznie i tym sposobem unikamy kontaktu masła z urządzeniami konfekcjonującymi co zapewnia produktowi niepowtarzalny smak. Do Osełki dodawana jest sól morska. Produkt znakomity do kanapek szczególnie w okresie wiosenno-letnim.
Produkt otrzymany w wyniku fermentacji mleka z użyciem charakterystycznej mikroflory kefirowej. Kefir ma zwartą strukturę. Znakomty do zużycia bezpośredniego jak i kanapek lub sałatek. Kefir ma właściwości probiotyczne niezastąpiony w antybiotykoterapii. Systematyczne spożywanie przyczynia się do witalności, która pozwala zatrzymać młodość.
Składniki: mleko, szczepy kultur kefirowych
Opakowanie: Kubki poliestrowe mieszczące zawartość 200g i 400g, szczelnie zamknięte platynką z folii aluminiowej.
Produkt otrzymany w wyniku fermentacji mleka z użyciem charakterystycznej mikroflory jogurtowej Znakomity do zużycia bezpośredniego jak i na śniadania, do płatków i różnorodnych sałatek.
Mleko spożywcze otrzymywane jest podczas obróbki termicznej (pasteryzacji) mleka surowego w temperaturze 85°C – 90°C. Po pozostawieniu w temperaturze pokojowej można uzyskać skrzep odpowiadający produktowi - mleko zsiadłe
Produkt uzyskany z mleka pasteryzowanego przez obróbkę skrzepu z użyciem czystych kultur mleczarskich lub maślanki ukwaszonej.Proces technologiczny odbywa się w otwartych wannach twarożkarskich co przyczynia się do niepowtarzalnego, tradycyjnego smaku.
Opakowanie: pergamin lub pergamin ekolan z nadrukiem. Zawartość: 400g - 700g
Produkt uzyskany z mleka pasteryzowanego przez obróbkę skrzepu uzyskanego z użyciem czystych kultur mleczarskich lub maślanki. Zawartość tłuszczu: 4,0/100g
Produkt wyprodukowany z mleka pasteryzowanego przez obróbkę skrzepu uzyskanego z użyciem czystych kultur mleczarskich lub maślanki ukwaszonej
Skrzep umieszczony jest w lnianym woreczku w kształcie serca, odciskany i pakowany hermetycznie bądź w pergamin.
Znakomity do bezpośredniego zużycia jak i różnego rodzaju sałatek.
Produkt uzyskany z mleka pełnego pasteryzowanego przez obróbkę skrzepu uzyskanego działaniem podpuszki, następnie odciśniętego i ogrzanego w serwatce do temperatury 90℃. Po wystudzeniu produkt obsypany jest liofilizowaną miętą
Opakowanie: woreczek foliowy i kartonik
Znakomity do grillowania, przekąsek, smażenia, sałatek